Geschiedenis

eerste keer

De geschiedenis van het MatthyVocker-toernooi, voorheen D.O.M. Toernooi ( De Oude Molen ).

In 1991 werd gestart met een invitatietoernooi ter gelegenheid van het feit dat Cafe “De Oude Molen” veranderd werd in zaal- en biljartcentrum De Oude Molen.

Een ingrijpende verbouwing zorgde ervoor dat er een ruime biljartzaal ontstond met 3 biljarttafels die ook alle 3 verzinkbaar zijn.

De reeds bestaande biljartvereniging D.O.M. met de nieuwe vereniging  ’t Zwijntje en De Korenbloem vonden het wel gepast om de opening van de nieuwe accommodatie op te luisteren met een toernooi.

De keus viel op het driebanden omdat dat in die tijd nog niet in biljartminnend Haaksbergen georganiseerd werd.

De eerste editie werd zoals gezegd een invitatie toernooi met klinkende namen als Ben Velthuis, de eerste kampioen, Henny Bult, Wim Vredevelt Gunther Siebert en de plaatselijke biljarters Jan Nijkamp en Henri Westendorp.bilj

Na de eerste editie met 6 spelers kreeg het toernooi een vervolg met door de jaren heen een trouwe groep biljarters die ieder jaar weer deelnemen, maar ook telkens weer nieuwe gezichten.

Vooral dankzij een van de organiserende mensen van het eerste uur Matthy Vöcker is door de jaren heen iedere keer weer een goed toernooi opgezet, met soms nieuwe ideeën of aanpassingen. Met als hoogtepunt toch wel het 10-jarige jubileum waarbij met maar liefst 32 finalisten op 8 tafels de finale werdt afgewerkt.

Helaas is Matthy op 10 maart 2010 overleden. En zonder anderen die meegewerkt hebben aan het succes van het D.O.M. Toernooi tekort te doen was het door de jaren heen wel een beetje “zijn toernooi”.

Vandaar dat de overige organisatoren besloten hebben om in overleg met Matthy tijdens zijn ziekte de naam D.O.M. Toernooi te veranderen in het “MatthyVocker-toernooi”.

Dit niet alleen omdat hij bezig is geweest met dit toernooi maar omdat de naam Vöcker iets betekent in het district Oost-Achterhoek en in het bijzonder bij de biljartliefhebbers in Haaksbergen.

Sponsoren
Facebook